Το Cybersecurity είναι ένα δημοφιλές θέμα στην αγορά παρακολούθησης βίντεο. Ως αποτέλεσμα διεθνών κανονισμών, οι εταιρείες αξιολογούν τους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας των συστημάτων παρακολούθησης βίντεο, αναπτύσσουν πολιτικές διαχείρισης κρίσεων και αναπτύσσουν σχέδια μετριασμού για συμβάντα που σχετίζονται με παραβίαση δεδομένων.

Οι πελάτες επιθυμούν αξιόπιστα προϊόντα και οι πωλητές σπεύδουν να καλύψουν αυτό το κενό για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση της αγοράς. Πολλοί προμηθευτές προσφέρουν μεγάλο αριθμό λύσεων και οι πελάτες έχουν πρόβλημα να εντοπίσουν την καλύτερη λύση για τις ανάγκες τους.

Σε αυτό το άρθρο, η Videotec, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία προϊόντων παρακολούθησης βίντεο για εξωτερικά περιβάλλοντα, προβάλλει το όραμά της σχετικά με την ανάπτυξη ασφαλών προϊόντων και περιγράφει τη στρατηγική της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Γιατί έχει σημασία η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε εφαρμογές ασφαλείας βίντεο;

Κάθε φορά που οι άνθρωποι που εργάζονται στην επιχείρηση παρακολούθησης σκέφτονται για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σκέφτονται κυρίως για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Αν και αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα, δεν είναι το μόνο. Οι πληροφορίες μπορεί πράγματι να κλαπούν από τις κάμερες, αλλά οι κάμερες μπορούν να αξιοποιηθούν για τη συλλογή πρόσθετων πληροφοριών.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα ιστότοπου βιομηχανικής εγκατάστασης όπου μπορούν να βρεθούν διαφορετικά σύνολα συσκευών:

  • Υπολογιστές για εργασία γραφείου
  • Τηλέφωνα VoIP για τηλεφωνία
  • Κάμερες για παρακολούθηση
  • Συσκευές Scada για έλεγχο διεργασιών

Ποια είναι η πολιτική και τα χαρακτηριστικά της Videotec για την προστασία των εξωτερικών προϊόντων στον κυβερνοχώρο;

Χάρη στην ιδιόκτητη τεχνογνωσία της Videotec, η εσωτερική ομάδα Ε & Α τους κυκλοφορεί τακτικά νέο υλικολογισμικό αρκετές φορές το χρόνο, με τις ενημερώσεις που κοινοποιούνται και διανέμονται σε ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων. Κάθε ενημέρωση προσθέτει καινοτόμες βελτιώσεις και δυνατότητες και ανανεώνει το επίπεδο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, διασφαλίζοντας όλη την προϋπάρχουσα συμβατότητα με συστήματα τρίτων.

Μακροπρόθεσμη υποστήριξη για υλικολογισμικό: Όλα τα προϊόντα Videotec μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα κωδικοποίησης. Επομένως, κάθε νέα έκδοση υλικολογισμικού ισχύει για ολόκληρο τον κατάλογο προϊόντων.

Ανθεκτική αρχιτεκτονική λογισμικού: Τα πρωτόκολλα διαχωρίζονται από το βασικό μέρος του FW. Επομένως, εξάγονται σε διαδικασίες που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για να αναλάβουν τη συσκευή και να εξαπλώσουν μια επίθεση στο δίκτυο

Εφαρμογή του IEEE 802.1x: Αυτό το πρωτόκολλο επιτρέπει έναν περιορισμό στις συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο και βοηθά τους διαχειριστές συστήματος να διασφαλίσουν ότι μόνο οι εξουσιοδοτημένες συσκευές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Αρχεία υλικολογισμικού με ψηφιακή υπογραφή: Εάν το μεταφορτωμένο υλικολογισμικό δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο με τα πλήκτρα Videotec, ο κωδικοποιητής βίντεο και τα αναλυτικά στοιχεία βίντεο θα αρνηθούν να το εγκαταστήσουν. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι δυνατή η αποστολή απατεώνου κώδικα σε μονάδες Videotec.

Υποστήριξη για το νεότερο πρότυπο TLS με αυτο-υπογεγραμμένα πιστοποιητικά και κανονικά πιστοποιητικά. Το HTTPS επιτυγχάνεται με το TLS. Το SSL απορρίφθηκε επειδή όλες οι εκδόσεις δεν είναι πλέον ασφαλείς.

Συμμόρφωση GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων) για ροή: Ξεκινώντας με την έκδοση 2.0.0 FW, οι συσκευές Videotec μπορούν να μεταδώσουν ροή κρυπτογραφημένου βίντεο. Η διαχείριση κλειδιών και πιστοποιητικών καθιστά τις μονάδες συμβατές με GDPR σε οποιοδήποτε σενάριο εγκατάστασης. Έχουμε μια κρυπτογραφημένη στοίβα ροής βίντεο που βασίζεται σε RTSP μέσω HTTPS και αυτό λειτουργεί τόσο σε IPV4 όσο και σε IPV6

Διαχείριση κλειδιών και πιστοποιητικών: Με αυτο-υπογεγραμμένα πιστοποιητικά, η κίνηση μπορεί να κρυπτογραφηθεί. Με την ίδια τεχνολογία, οι κάμερες και οι πελάτες μπορούν να επικυρώσουν την ταυτότητά τους και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν αντικατέστησε μια κάμερα ή λογισμικό με κακόβουλο.

Έλεγχος ταυτότητας πελάτη βάσει πιστοποιητικών: Τα προϊόντα Videotec μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να δέχονται εντολές μόνο από πελάτες που έχουν αποδεδειγμένη ταυτότητα αποθηκευμένη σε ένα ασφαλές στοιχείο. Δεν υπάρχουν περισσότεροι κωδικοί πρόσβασης για κλοπή και δεν χάνεται χρόνος για τον καθορισμό πολιτικών για την πολυπλοκότητα των κωδικών πρόσβασης.

Η Videotec έχει ισχυρή παρουσία σε πολλές κατακόρυφες αγορές με κύριες αναφορές, όπως μεταφορές και κυκλοφορία, ναυτιλιακή, βιομηχανική, υπεράκτια και χερσαία βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και ενέργειας. Η Videotec ενισχύει τη δέσμευσή της στους παγκόσμιους συνεργάτες, παρέχοντάς τους προϊόντα υψηλής απόδοσης με βάση IP που είναι ανθεκτικά, ασφαλή στον κυβερνοχώρο και πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές αυτών των αγορών.